Ceramill Map FX - Easily all you need

3аботехнички Скенер

Извонредните карактеристики го прават посилен, побрз и попаметен - нудејќи лесно и позабавно работење.

Мap FX Брошура

КАРАКТЕРИСТИКИ

Ceramil Map FX е идеален скенер за заботехнички лаборатории кои ја ценат ефикасноста и опсегот на функции на скенерот кои можат да се прошират по потреба во секое време. Овој 3Д скенер ја комбинира најголема прецизност со брзото време на скенирање и се прилагодува на вашите индивидуални потреби поради неговиот модуларен концепт. Достапен во три варијанти, CAD/CAM скенерот нуди можност за користење на сеопфатни протетски и ортодонтски индикации, како и други напредни опции за скенирање како што се скенирање на отпечатоци или „MultiDie“.

Економичен и адаптиран

Овој CAD/CAM скенер импресионира со својата приспособливост. Почнувајќи од економично влезно ниво до сеопфатен про систем, тој ќе ги задоволи вашите индивидуални потреби. Со својот модуларен дизајн, системот може да се адаптира во иднина и неговиот опсег може да се надгради во секое време.

Висока прецизност и брзина

Напредната оптика за скенирање овозможува скенирање со најголема локална и глобална прецизност, сето тоа во апсолутно кратко време на скенирање. Опционалното HD скенирање нуди прецизност до 4 μm и на тој начин овозможува работа со голем распон за совршено вклопување.

OneShot скенирање во артикулатор

Практичното OneShot скенирање може идеално да се имплементира во комбинација со популарниот артикулатор ARTEX од Amann Girrbach за да се обезбеди максимална функционална сигурност. Отстранувањето на оската на ротација овозможува вестибуларно скенирање на артикулаторот со последователно автоматско доделување на соодветните поединечни скенови на вилицата.

Совршено комплетен работен процес со...

Максимална флексибилност

Модуларниот и флексибилен технички дизајн на Ceramil Map FX е подеднакво усогласен со неговите опции за поврзување. Можете да го користите ефикасно и беспрекорно во докажаниот работен тек на Amann Girrbach или можете да го користите отворениот интерфејс и форматите на излезни податоци (.STL, .PLY) со друг CAD/CAM систем.

Отворен. Дигитален. Целосно интегриран.

Убедени сме дека основата за успешни процеси во стоматолошката ординација и лабораторијата не зависи само од перформансите на поединечните производи што се користат, туку дека нивното поврзување преку дигитални работни текови е одлучувачко за непречен, успешен резултат. Дигиталниот работен тек секогаш започнува со скенирањето. Десктоп скенерите како што е Ceramill Map FX затоа се од особено значење, бидејќи ја формираат основата за прецизни, висококвалитетни реставрации. Оттука, беспрекорната интеграција во докажаниот работен тек на Amann Girrbach е елементарна компонента на спектарот на перформанси, а дополнително Ceramill Map FX исто така практично се прилагодува на индивидуалните услови во лабораторијата поради неговите отворени интерфејси и опционалниот STL излез.

Препорачани производи

E-адреса:

Tелефон:

+389 2 3132 006

Адреса:

Ул. Анкарска бр. 9, 1000 Скопје,
Република Северна Македонија

© Натуралија ДООЕЛ