Creation ZI-CT

Керамика за цирконија

Creation ZI-CT е иновативна фелдспат керамика што содржи леуцитни кристали, која е усогласена со CTE вредноста на конструкции од циркониум и структури за фасетирање на цирконија - без разлика дали се фарбани или не. Високата содржина на чист фелдспат резултира со ефект на прекршување на светлината споредлив со природните заби и брилијантен изглед на боја.

Фасцинантна флуоресценција: средството за врзување Frame Shade NT специјално развиено за Creation ZI-CT гарантира силна врска со конструкцијата од циркониум диоксид и обезбедува флуоресцентен ефект. Модуларниот концепт на палетата на производи од Creation ZI-CT овозможува фасетирање на цирконијата со импресивна стабилност на бојата, како и сјајна рефлексија и динамика на светлина.

Високо фузирање, висока естетика, висока стабилност: Creation ZI-CT

Карактеристики

  • Ефект на природна боја и светлосна динамика поради леуцитните кристали
  • Одлична цврстина на врзување благодарение на високата температура на печење од 910 °C
  • Екстремно ниска редукција за помалку корективни печења и за поголема ефикасност
  • Висока отпорност и цврстина поради хомогената кристална структура
  • Сигурност на обработка базирана на повеќе од десет години искуство со цирконија

Брошури

Creation Каталог
Табела со бои ZI-CT
ZI-CT Инструкции за работа
Ceramic meet Gingiva
Температури на печење

Совршено комплетен работен процес со...

Дијаграми за фасетирање

ZI-CT сетови:

E-адреса:

Tелефон:

+389 2 3132 006

Адреса:

Ул. Анкарска бр. 9, 1000 Скопје,
Република Северна Македонија

© Натуралија ДООЕЛ