Where technology ends, craftsmanship begins

Creation Magic Colour

Систем на фарби и глазурни материјали за индивидуално карактеризирање на протетски реставрации

Magic colour
Инструкции за работа

. . . создаден за уметници

Дигиталното производство е ефикасно и монолитните протетски изработки се извонредни. Но, протетските изработки стануваат единствени само поради уметноста на забниот техничар.

Magic Colour ги комбинира креативните производствени процеси со естетиката и знаењето на традиционалните вештини. Magic Colour е концизен, добро уреден систем на фарби за персонализирано усогласување на нијансите и карактеризација на монолитните реставрации изработени од циркониум диоксид или литиум дисиликат.

Карактеризација, печење, глазура, крај.

Доволно е само едно движење на четката и суптилниот нагласок на мала површина за да се создаде уникатно ремек дело со природен изглед со Creation Magic Colour. Можностите за многукратна обработка произлегуваат од индивидуалната мешавина на ситно зрнестиот прав со Creation Magic Colour Liquid GL. Пастите овозможуваат глазирање на површините или карактеризирање на ефектите на сенка. Creation Magic Colour е исклучително ефикасен, лесен за користење, а резултатите се предвидливи.

Микро-слоеви: за повеќе сјај и естетика со ефект на длабочина

Керамичките слоеви на индивидуално карактеризираните површини создаваат ефект на длабочина и додаваат дополнителна брилијантност на реставрацијата. Во зависност од материјалот на конструкцијата, Creation ZI-F се користи за микрослоеви на циркониум диоксид и Creation LS за микрослоеви на литиум дисиликат. Мешањето на керамиката со Creation Magic Colour Special Liquid ML им дава леплива конзистентност. Слоевите може да се моделираат тенко и се погодни за апликација која обезбедува текстура. Резултатот од печењето е уникатен: многу тенките слоеви на фасетирање имаат хомогена површина и ефектот на самостојна глазура и дава на реставрацијата природен сјај.

Посебно за монолитни предни реставрации, микрослоевите со Creation ZI-F или со Creation LS создава уште поголема естетика.

За повеќеслојна естетика: Creation Magic Colour и микрослоеви

Комбинацијата на Creation Magic Colour и микрослоевите на Creation ZI-F и Creation LS создава уникатни ремек-дела со потпис на забниот техничар.

Сјајот на Creation Magic Color:

 • Повеќекратни можности за обработка поради системот на прашок - течност
 • Карактеризација на CAD, прес керамика и слоевита керамика, особено на монолитни реставрации направени од циркониум диоксид и литиум дисиликат
 • Засенчување на слоевите на керамиката
 • За површинско засенчување и за нанесување во комбинација со микрослоеви
 • Природен, фото-оптички ефект поради флуоресценција на ситно зрнетиот прав

Палета на производи:

 • Magic Colour Dentine Shades - за прилагодување на нијансите според клуч на бои по Vita A – D
 • Magic Colour Highlight - за индивидуална слобода при карактеризација со фарбите
 • Magic Colour Make In - за симулирање на мамелони
 • Magic Colour Gingiva Shades - за природно-идентична имитација на слузницата
 • Magic Colour glazes со и без флуоресценција – за природен сјај
 • Magic Colour Liquid GL - течност за мешање на фарбите во прав
 • Magic Colour Special Liquid ML - развиен исклучиво за микрослоеви со Creation ZI-F и Creation LS.

Magic Colour сетови:

E-адреса:

Tелефон:

+389 2 3132 006

Адреса:

Ул. Анкарска бр. 9, 1000 Скопје,
Република Северна Македонија

© Натуралија ДООЕЛ