Zolid Bion - Checkmate for compromises

Циркониумски диск

Материјалот од кој е изработен Zolid Bion го револуционизира полето на целосно керамички материјали направени од цирконија. Zolid Bion совршено ги комбинира естетиката и безбедноста - без никакви компромиси.

Zolid Bion Брошура

Карактеристики

Континуираниот градиент на бојата, во комбинација со зголемената транслуцентност во пределот на инцизалниот дел, создава природност без да се компромитира цврстината. Иновативните суровини дозволуваат зголемување на потребната минимална цврстина според Класа 5 (DIN EN ISO 6872) низ целиот диск. Ова овозможува целосна слобода во планирањето, како и во примената и ја обезбедува потребната цврстина за сите одобрени индикации. Од минимално инвазивни ламинати до монолитни коронки на предните заби и долги мостови на импланти.

Цврстина

Цирконија од класа 5, просечна јачина од 1.100 MPa, ја подобрува безбедноста на реставрацијата.

Природност

Зголемена проѕирност на инцизалниот раб за природен 3D ефект.

Брзина

45-минутниот циклус на синтерување ја зголемува ефикасноста на работниот тек.

Асиметрија

Концепт на сенка инспирирана од природата за оптимална естетика.

Совршено комплетен работен процес со...

Својства за поголема разновидност на индикации

Благодарение на безкомпромисната комбинација на природна естетика, голема цврстина, како и широкото портфолио на бои и висина, може да се реализира практично секоја реставрација, без разлика дали е ламинат, коронка или циркуларен мост.

Повеќе безбедност на сите нивоа

Zolid Bion убедува и со внатрешните и со надворешните вредности. Иновативните суровини обезбедуваат извонредни својства на материјалот, додека иновативното производство на дисковите на нашата локација во Австрија гарантира уште поголема доверливост на производството за вас. Како први во својата класа, коронките направени од Zolid Bion можат да се синтеруваат во Ceramil Therm DRS за само 45 минути. Ова ви овозможува исклучително ефикасна обработка, особено во однос на малите реставрации како што се коронки, абатменти и мостови со три единици.

Препорачани производи

E-адреса:

Tелефон:

+389 2 3132 006

Адреса:

Ул. Анкарска бр. 9, 1000 Скопје,
Република Северна Македонија

© Натуралија ДООЕЛ