Ceramill Matron - Serious Fun

Машина за режење

Извонредните карактеристики го прават посилен, побрз и попаметен - нудејќи лесно и позабавно работење.

Matron Брошура

Карактеристики

Без разлика дали сте експерт или почетник во CAD/CAM технологијата: ќе ги видите придобивките од извонредната прецизност и одличните резултати на режење со голема брзина низ широк спектар на материјали. Ново развиена, иновативна Vmax рака за максимална цврстина и прецизност, автоматизиран менувач на дискови, алатки со RFID и управување со дисковите, како и водечките работни текови на дисплејот на допир од 21,5" се само некои од карактеристиките што го прават Ceramill Matron уникатен. Интеграцијата во лабораториската средина е неверојатно лесна за имплементација. Ceramill Matron е совршена машина за режење за сите кои сакаат да ја унапредат дигитализацијата на нивните работни процеси во протетиката и кои имаат најголеми барања за квалитет, исплатливост и уживаат во усовршувањето на своите изработки.

Концепт на машина - моќна и без компромиси за обработка на метал

Цврстиот дизајн со високи перформанси со неговите подобрени карактеристики и Vmax рака ја прави Ceramill Matron уникатна во областа на обработката на метал: режење CoCr и титаниум со извонредна брзина и прецизност.

Работење - лесно и интерактивно

Големиот, модерен дисплеј на допир од 21,5" на Ceramill Matron и корисничкиот работнички интерфејс ве водат безбедно низ сите процеси и ви обезбедуваат оптимална поддршка во секојдневните рутини.

Стратегија на машината - автоматизирана и интелигентна

Магнетниот држач со 11 алатки за режење поддржан од RFID (SnapMag) и 8-кратниот менувач за дискови ја прават едноставноста при ракувањето сама по себе. Претходно поставените SnapMags може да се заменат за неколку секунди преку Plug&Play без никаков дополнителен напор. Менувачот на дискови обезбедува целосно автоматизирани работни процеси. За безгрижни работни текови и висока ефикасност.

Совршено комплетен работен процес со...

Сите материјали без компромиси

Новоразвиената, иновативна рака Vmax обезбедува максимална моќност и прецизност. Уникатниот распоред од 45° на A/B оските обезбедува максимална цврстина и највисока прецизност со својства на придушување на вибрациите во процесот на режење. Цврстото лиено алуминиумско тело, основата од 6 mm и високата контактна површина на држачот ги поддржуваат овие својства. Поради стабилна обработка со максимални степени на слобода, ова овозможува практично неограничена обработливост на сите материјали и индикации.

Едноставно интелигентна машина за режење

Екранот со висока резолуција на Ceramill Matron ве води безбедно низ сите работни процеси. Проверете го абењето на алатките, дадете приоритет на вашите работни текови. Ceramill Matron нуди оптимална поддршка. Магнетниот носач со 11 алатки поддржан од RFID го прави управувањето со алатките едноставно самo по себе - неограничен број алатки може лесно да се воведат преку Plug&Play. Со интелигентно претходно вчитување, многу материјали и индикации може да се обработат без потреба од менување, магнетниот механизам во комбинација со RFID технологијата го прави менувањето на алатките брзо и практично.

Технички податоци

Компатибилна со пластика, метал, керамика, хибриди и цирконија

8-кратен менувач за дискови со вовлекување, поддржан од RFID

Индустриски систем за стегање со нулта позиција

HD камера за помош при поддршка

Високо стабилен дизајн на машината со Vmax рака

Контрола со 5+3 оски за управување со механиката

Заоблен дисплеј на допир од 21,5 инчи со водич за работните текови

Мин. Потребен компресор: 50l/min на 6 Bar

Димензии (ДxШxВ): 696 x 940 x 850 mm

Тежина: 150 кг

Потрошувачка на енергија: 220 W

Спиндл со високи перформанси: 80.000 вртежи во минута и моќност од 1,37 KW

Препорачани производи

E-адреса:

Tелефон:

+389 2 3132 006

Адреса:

Ул. Анкарска бр. 9, 1000 Скопје,
Република Северна Македонија

© Натуралија ДООЕЛ